Acasă Auto Trucuri pentru economisirea combustibilului

Trucuri pentru economisirea combustibilului

Daca ati gasit o benzinarie dar este departe, este timpul sa faceti tot ce puteti pentru a economisi combustibil. O modalitate de a face acest lucru este sa opriti aerul conditionat sau incalzirea. Rularea celor doua functii pot reduce economia de combustibil pana la 25%.

economisirea combustibilului

Trucuri pentru economisirea combustibilului

Se intampla aproape tuturor. Calatoriti cu masina cand, brusc, lumina de avertizare a rezervorului gol se aprinde. Destinatia nu este chiar departe si decideti sa va continuati drumul. Uneori ajungeti la destinatie, iar alteori ramaneti blocat pe drum fara a putea face nimic. Cand este prea tarziu, veti avea nevoie de ajutor astfel incat sa puteti continua drumul. Puteti cere colegilor de trafic sa va ajute cu ceva combustibil, puteti porni pe jos pana la prima benzinarie sau puteti apela la o companie care ofera servicii de asistenta rutiera!

De obicei, lampa de combustibil se aprinde cand mai aveti in rezervor suficient combustibil pentru a parcurge 30-50 de kilometri. Ar putea parea suficient, insa acesta se poate termina mai repede decat credeti. In momentul in care se aprinde lampa de gaz este cazul sa incepeti sa cautati o benzinarie in care sa alimentati.

Daca ati gasit o benzinarie dar este departe, este timpul sa faceti tot ce puteti pentru a economisi combustibil. O modalitate de a face acest lucru este sa opriti aerul conditionat sau incalzirea. Rularea celor doua functii pot reduce economia de combustibil pana la 25%. Acest lucru ar putea fi inconfortabil iarna sau vara, insa este mai bine sa faceti fata temperaturilor extreme decat sa ramaneti blocat pe drum.

Asistenta rutiera, transport cu platforma auto | tractari.ro

asistenta rutiera

Cand masina se confrunta cu orice tip de rezistenta, aceasta va folosi si mai mult combustibil. Daca trebuie sa urcati un deal, carburantul se va termina mai repede deoarece masina are nevoie de mai multa putere, spre deosebire de situatia in care veti cobori sau veti rula pe drum drept. De asemenea, limitati numarul de opriri cat mai mult posibil. Atat oprirea cat si accelerarea vor consuma mult din combustibil, asa ca faceti tot posibilul sa ajungeti cat mai repede la benzinarie. Pentru a economisi combustibil este necesar sa circulati cu ferestrele inchise. Cand masina este in miscare, ferestrele deschise reduc aerodinamica vehiculului.

Daca totusi se intampla sa recurgeti la toate trucurile dar tot ramaneti fara combustibil, cea mai buna solutie este sa apelati la o companie de asistenta rutiera, precum Tractări.ro, care sa livreze combustibil in locul in care va aflati. In cazul in care masina are alte probleme si nu mai porneste, echipa mobila va examina vehiculul si va incerca sa gaseasca solutia cea mai buna pentru masina d-voastra. In cazul in care aceasta nu reuseste, se va recurge la transport cu platforma auto, daca si dumneavoastra sunteti de acord! Detalii complete despre servicii si oferte puteti gasi accesand tractări.ro!