Acasă Sanatate Tot ce trebuie sa stii despre extractiile dentare

Tot ce trebuie sa stii despre extractiile dentare

PlazaDent.ro este dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, menita sa vindece orice probleme legate de carii, fracturi sau de pierderea dintilor, preturile fiind accesibile pentru toti clientii.

Extractiile dentare sunt interventii chirurgicale si constau in indepartarea unui dinte sau a unei masele din cavitatea bucala, intrucat nu mai pot fi reparate printr-un tratament clasic sau stopeaza alinierea dintilor invecinati sau eruptia acestora.

La o clinica dentara din Bucuresti, cum este de exemplu Plaza Dent aceasta procedura se efectueaza, in cele mai multe cazuri, dupa consultarea unei radiografii si apoi dupa administrarea anesteziei locale, sub forma de spray sau injectabile. Spray-ul se pulverizeaza pe radacina si zona invecinata a dintelui afectat, iar injectia se poate face si pe partea interioara si pe cea exterioara a danturii.

Cand sunt recomandate extractiile dentare?

In general, cauza principala pentru care medicul stomatolog recomanda extractia dentara este cea a cariilor profunde, intrucat dintele nu mai poate fi reparat prin alta metoda. De asemenea, un dinte sau mai multi pot fi scosi si din cauza unei fracturi sau a unor infectii care au ajuns la pulpa dentara.

In anumite situatii, medicii pot fi nevoiti sa recomande extractia unuia sau a mai multor dinti pentru a pregati cavitatea bucala pentru diferite proceduri ortodontice sau ortodontice-chirurgicale.

Ce se intampla dupa extractie?

Dupa ce a fost efectuata procedura, medicul va aplica un pansament in zona in care a fost dintele, pentru a opri sangerarea. Pacientul va putea indeparta pansamentul dupa una-doua ore de la extractie.

Este important ca pacinetii sa fie foarte atenti la indicatiile doctorului, intrucat pot resimti un disconfort si o durere usoara. Un analgezic si o punga cu gheata aplicata pe obraz pot fi utile pentru calmarea durerilor. De asemenea, in primele 24 de ore pacientii trebuie sa evite fumatul si consumul de bauturi alcoolice si sa nu se spele pe dintii din zona apropiata locului extractiei.

Extractii dentare | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

Extractiile dentare

De obicei, perioada de recuperare dureaza 7-10 zile pana se vor inlatura firele de sutura. In primele doua ore este recomandat sa se muste cu putere compresele. Dupa acest interval de timp este recomandata consumarea de alimente moi.

PlazaDent.ro este dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, menita sa vindece orice probleme legate de carii, fracturi sau de pierderea dintilor, preturile fiind accesibile pentru toti clientii.