In urma unui set de analize de sange sau a unei ecografii, multi oameni sunt diagnosticati cu sindromul ficatului gras. Ficatul gras, sau marit asa cum se spune popular are mai multe cauze, principala fiind acumularea excesiva de grasime in ficat si consumul de alcool. Ficatul este inflamat si isi mareste volumul si dinc auza intoxicatiilor cu medicamente sau substante chimice. In general, ficatul gras nu prezinta simptome, ci afectiunea trebuie depistata la medicul specialist.
In prima faza, oamenii se simt obositi, au dureri in partea dreapta a abdomenului sub coaste, pierd in greutate, le lipseste pofta de mancare si se simt slabiti. Steatoza hepatica poate sa se manifeste pe termen lung sau scurt si, lasata netratata, poate fi destul de periculoasa.
Remedii naturiste pentru ficat gras
Tratamentele alopate nu pot rezolva problema in doar cateva saptamani, ci pacientul trebuie sa isi impuna un regim de viata sanatos, sa isi ajute ficatul sa revina la normal, sa renunte la alcool definitiv, la dulciuri si produse de patiserie, si sa consume mai degraba fructe si legume, lactate si ceaiuri cu efect hepatoprotector. Cele mai eficiente ceaiuri in acest sens sunt ceaiurile de anghinare, de papadie si de cicoare, ceaiul de armurariu si sa ia suplimente cu silimarina sau tinctura cu rostopasca.
Toate aceste remedii naturiste ajuta la scaderea colesterolului si favorizeaza digestia grasimilor. In plus, in acest caz este eficient consumul de ridichi si de sfecla crude, de ceai sau salata de papadie, precum si consumul de lamai in ceai, salata sau bautura consumata. Ghimbirul ajuta la tratarea ficatului gras alaturi de cicoare, grepfruit si semintele de in. Practic, ficatul are nevoie de o detoxifiere care poate rezulta si din consumul sucului de legume si fructe proaspete, care inlocuieste o masa sau o gustare. Fructele si legumele indicate in acest sens sunt morcovul, patrunjelul, telina, merele si ridichea neagra.