Acasă Retete Culinare Baby Shower – de unde provine si ce inseamna?

Baby Shower – de unde provine si ce inseamna?

Accesati etorturi.ro si veti putea comanda torturi online de la cea mai cunoscuta cofetarie online care ofera servicii de calitate tutror clientilor.

etorturi

In ultimii ani, in Romania a aparut un nou obicei, si anume acela de a organiza un baby shower in cinstea mamicii insarcinate si a bebelusului ce urmeaza sa se nasca. In Statele Unite ale Americii, acesta este un obicei vechi, insa de curand a aparut si in tarile europene. Originea acestei practici este veche si, daca ne gandim bine, se practica chiar si la noi in tara, numai ca nu avea o denumire speciala.

Se stie ca femeile care tocmai au nascut trebuie sa-si ia o perioada de pauza pentru a se conecta cu bebelusul lor, pentru a-si reveni din punct de vedere fizic si psihic in urma nasterii. Aceasta este o perioada vulnerabila in care ajutorul oferit proaspetei mamici este foarte important. In SUA, se organizau asa zisele baby showers pentru a-i oferi tinerei mame tot sprijinul necesar pana isi creaza o rutina cu bebelusul, pana reuseste sa se organizeze si sa se imparta intre treburile casei si ingrijirea copilasului. Asadar, vecinele si persoanele apropiate mamei, veneau in casa acesteia si ii aduceau mancare, o ajutau la curatenie sau aveau grija de ceilalti copii, tocmai pentru a facilita acomodarea mamei la noua viata.

In traducere mot-a-mot, ”baby shower” inseamna ”baia bebelusului”. Prima baie a celui mic este o sarbatoare, iar femeile mai experimentate veneau in casa proaspetei mame pentru a o initia in tainele acestui moment.

Actuala petrecere de baby shower este cu totul altceva. In primul rand, se organizeaza inainte de nasterea bebelusului, moment in care cele mai apropiate persoane ale viitoarei mame, se aduna si petrec un timp de calitate impreuna. La baby shower se ofera cadouri pentru mama si copilas, cadouri care pot fi atat simbolice, cat si practice. Tot in cadrul acestei petreceri, se pregatesc diverse gustari sarate si dulci si se desfasoara diferite activitati distractive care au in centrul atentiei viitoarea mamica.

Torturi online | eTorturi.ro

Torturi online

Daca urmeaza sa organizati sau sa participati la o astfel de petrecere, ar fi foarte simplu sa aveti un partener de incredere in ceea ce priveste pregatirea dulciurilor. Accesati etorturi.ro si veti putea comanda torturi online de la cea mai cunoscuta cofetarie online care ofera servicii de calitate tutror clientilor. Tot aici veti putea comanda torturi de botez, torturi pentru petreceri aniversare sau corporate. Serviciile sunt atat de variate incat este imposibil sa nu gasiti ceea ce aveti nevoie!