Acasă Diverse O scurta calatorie la Nürnberg

O scurta calatorie la Nürnberg

Nürnberg este unul dintre cele mai mari orase din Bavaria, un oras care a renascut din propria cenusa dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand a fost distrus in proportie de 90%.

turism Germania

Nürnberg este unul dintre cele mai mari orase din Bavaria, un oras care a renascut din propria cenusa dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand a fost distrus in proportie de 90%. Cladirile din Nürnberg au fost reconstruite dupa razboi, pastrandu-se arhitectura originala, astfel incat turistii nici nu ar putea sa-si dea seama ca a avut loc ceva de o asemenea amploare cu cateva zeci de ani in urma.

Obiective turistice in Nürnberg

Principala zona turistica a orasului Nürnberg este usor accesibila, turistii trebuie sa treaca de zidurile medievale care dateaza din secolul al XV-lea, dupa care ajung in interiorul cetatii cu numeroase porti si turnuri, ce pot fi explorate. Unul dintre principalele obiective turistice este castelul Nürnberg, cu o inaltime de 351 de metri, fiind una dintre cele mai importante structuri medievale care a supravietuit in numeroase momente dificile din timpul conflictelor care au avut loc pe continent.

De asemenea, odata ajunsi in Nürnberg, turistii pot vizita Piata Centrala si Primaria Veche, obiective ce se afla la cateva minute distanta unul de celalalt si care marcheaza centrul orasului vechi. Turistii pot admira si Fantana Ehekarussel si Caruselul Casniciei, care reprezinta tot ceea ce inseamna o casnicie, de la inceput pana la sfarsit. Biserica Maicii Domnului este un alt obiectiv turistic foarte important, fiind construita in stil gotic si avand o structura impresionanta.

Turistii pot vizita Primaria Veche, care incadreaza si temnita veche, sau Hole Nürnberg, una dintre cele mai mari temnite din Evul Mediu. Pentru pasionatii de arta, exista posibilitatea de vizitare a casei lui Albrecht Durer, unul dintre cei mai mari pictori din perioada medievala. Familiile cu copii pot alege sa viziteze Muzeul Jucariilor, una dintre cele mai mari atractii pentru copii si adulti, cu multe povesti care se ascund in spatele jucariilor.

Nu in ultimul rand, o excursie in Nürnberg poate culmina cu o vizita la Beraria Altsadthof, pentru marii bautori de bere care vor sa deguste un preparat traditional, cu un gust special. Nürnberg este un oras al surprizelor, unde turistii pot vizita catacombele, se pot minuna de casele vechi si fascinante si se pot caza la hoteluri sau pensiuni accesibile ca pret.