Acasă Diverse Ghid de calatorie: in jurul zonei Nagasaki, Japonia

Ghid de calatorie: in jurul zonei Nagasaki, Japonia

Nagasaki este situat in Kyushu, a treia cea mai mare insula din Japonia si cea mai sudica din punctul de vedere al localizarii pe harta.

ghid de calatorie Japonia

Nagasaki este cunoscut ca fiind locul celei de a doua explozii a bombei atomice, dar are mult mai multe de oferit turistilor care decid sa vina in zona, inclusiv una dintre cele mai frumoase privelisti pe care oamenii o pot admira in timp ce profita de izvoarele termale.

Nagasaki este situat in Kyushu, a treia cea mai mare insula din Japonia si cea mai sudica din punctul de vedere al localizarii pe harta.

Bineinteles ca turistii nu trebuie sa rateze Muzeul Bombei Atomice si Memorialul, dar nici alte locatii importante, precum Postul de Comert Olandez de la Dejima, care, timp de 200 de ani, a fost singurul contact al Japoniei cu lumea exterioara, si Glover Garden, o colectie de case coloniale din secolul al XIX-lea.

Exista chiar si o activitate vulcanica in apropiere, cu eruptii destul de recente, din anii 1990, si un sat montan cu izvoare termale, perfect pentru revitalizarea oaselor dureroase.

Vremea rea ​​a fost cea care a fortat avioanele americane nucleare sa se abata de la tinta initiala, aceea de a bombarda Kitakyushu, astfel ca s-au indreptat spre Nagasaki. In prezent, daca nu ar exista memorialele, muzeul si Parcul Pacii, nimeni nu si-ar putea imagina ca aceasta suburbie linistita din Urakami a fost complet distrusa acum ceva mai mult de o jumatate de veac. Peste 75.000 de oameni au murit si alti 75.000 au fost raniti, dar ar fi putut fi mult mai rau – valea si muntii au oferit protectie si doua treimi din oamenii din oras au fost protejati.

O coloana neteda de piatra neagra marcheaza punctul in care a explodat bomba, la 500 de metri de pamant. Aici a fost situl Catedralei Urakami, cea mai mare biserica catolica din Asia, iar in prezent a mai ramas doar un fragment de perete.

Parcul Memorial al Pacii gazduieste impresionanta statuie a lui Kitamura Seibō, dezvelita in 1955. In fiecare an, in 9 august, exista o ceremonie oficiala care ii comemoreaza pe cei disparuti, la care participa o si protestatari antinucleari, dornici sa se asigure ca tragedia nucleara nu se va intampla din nou. In ciuda acestei tragedii, Nagasaki este un oras frumos, asezat intr-un golf urias, unde muntii incadreaza perfect cerul.