Noutatea lunii pe Netflix este Era Ora, o comedie dramatica italiana, emotionanta, in care joaca Edoardo Leo si Barbara Ronchi.
In aceasta comedie dramatica, un barbat dependent de munca decide sa incetineasca ritmul atunci cand isi da seama ca timpul avanseaza cu un an la fiecare cateva ore.
Un synopsis scurt, de ajuns insa sa pregateasca terenul pentru aceasta comedie regizata de Allessandro Aronadio. Dante (Edoardo Leo) este perfect indragostit de Alice (Barbara Ronchi), dar totul se schimba in ziua in care implineste 40 de ani. Cateva ore sunt suficiente pentru ca un an intreg sa treaca. Douasprezece luni au trecut fara ca Dante sa aiba vreo idee despre ce s-a intamplat…
Suntem obisnuiti cu buclele temporale, in care aceeasi zi revine mereu pentru a fi (re)traita. Era Ora are o viziune opusa, facand ca timpul sa se accelereze cu un an in doar cateva ore. Iar surpriza pentru Dante este de fiecare data sa descopere ce s-a schimbat in viata sa. Deloc surprinzator, vestile nu sunt intotdeauna bune, mai ales in relatia sa.
Latura comica a lucrurilor preia controlul inca de la inceputul filmului, cu Dante total confuz, intrebandu-se ce se intampla cu el. Apoi, totul trece treptat la ceva mai emotionant, facand din Era Ora o comedie blanda despre trecerea timpului si importanta de a trai in prezent. Firul comun al filmului ramane relatia de cuplu, pe care Dante nu se poate hotari sa o vada disparand.
O relatie care se materializeaza pe ecran prin chimia excelenta dintre Edoardo Leo si Barbara Ronchi. Un duo binecunoscut cinefililor italieni, care ofera aici tot farmecul acestei comedii romantice-dramatice. Primul a fost vazut in excelentele “Perfetti sconosciuti”, “Viva l’Italia” si “18 Presents”. sau “18 Presents”, in timp ce cel de-al doilea a aparut in filme precum “Sole” sau “Sulle Nuvole”.
Dante are o relatie buna cu prietena lui, Alice, dar nu-si poate gestiona timpul: absorbit de numeroasele angajamente din viata de zi cu zi, intarzie mereu si are impresia ca viata lui trece prea repede. Modul sau de a face fata acestei situatii este sa munceasca suficient de mult pentru a economisi, poate, timp peste cativa ani. Dar ce se intampla cand se trezeste a doua zi si se trezeste cu un an inainte? Cum este posibil ca el sa fi implinit deja patruzeci si unu de ani? Si cum se face ca Alice este deja insarcinata in patru luni? Ce s-a intamplat cu restul anului ei?
Dar lucrurile se inrautatesc si mai mult, cand Alice se trezeste si ii pune in brate o fetita frumoasa, urandu-i la multi ani la a 42-a aniversare. Dante isi da seama ca a fost catapultat intr-un cosmar treaz: dintr-un motiv oarecare, el isi traieste viata in graba. Va reusi el sa inteleaga valoarea timpului inainte ca viata sa-i alunece printre degete?