Acasă Magazine Online Rolul nebulizatoarelor in tratamentul racelilor si virozelor respiratorii la copii

Rolul nebulizatoarelor in tratamentul racelilor si virozelor respiratorii la copii

tesamedical.ro

Inceputul scolii este o perioada solicitanta pentru copii, dar si pentru parintii lor. Reintrarea in colectiv coincide cu debutul sezonului rece si cu perioada virozelor si racelilor. Pentru refacerea rapida si administrarea eficienta a unor medicamente, cura cu aerosoli administrati cu nebulizatoare este de mare ajutor.

Cum functioneaza nebulizatoarele?

Nebulizatoarele sunt dispozitive medicale care transforma medicamentele lichide intr-o ceata fina sau abur, care poate fi inhalata usor de catre pacient. Procesul de nebulizare implica introducerea unei solutii medicinale intr-un rezervor special al aparatului.

Dispozitivul utilizeaza ultrasunete sau o pompa pentru a transforma lichidul in particule mici care pot fi inhalate. Aceste particule ajung în plamani, actionând direct asupra cailor respiratorii, oferind o eliberare rapida a acestora de mucozitati si facilitand respiratia.

Se pot folosi la domiciliu nebulizatoarele?

Nebulizatoarele sunt dispozitive medicale care se folosesc atat in unitatile medicale, in cabinete, clinici si spitale, cat si la domiciliu, fiind usor de manevrat. Medicamentul in forma lichida, combinat cu ser fiziologic, se introduce intr-un rezervor special, de unde va fi transformat in vapori care se inhaleaza usor. Este nevoie insa de consultarea unui medic inainte de administrarea oricarui medicament.

In magazinul online TesaMedical.ro, oferta de produse include aparatura medicala si dispozitive medicale de uz personal, pentru care este nevoie sau nu de recomandarea medicului.

Beneficii ale utilizarii nebulizatoarelor

Nebulizatoarele ofera o administrare rapida a medicamentelor, ceea ce poate ameliora rapid simptomele precum tusea si dificultătile de respiratie. Doza corecta de medicament se poate calcula corect, cu ajutorul unor fiole de medicament sau al unei seringi gradate.

Nebulizatoare | aparatura medicala | TesaMedical.ro

Nebulizatoare

Copiii accepta adesea mai ușor tratamentul cu nebulizatoare, deoarece nu implica inghitirea unor pilule sau lichide dezagreabile. Dispozitivele de noua generatie sunt sigure si silentioase, iar daca mai au si aplicatii sau forme haioase, de animale sau de personaje de animatie, pot deveni prietenii celor mici.

Nebulizatoarele pot fi folosite pentru tratamentul astmului, bronsitei, infectiilor respiratorii superioare si al altor afectiuni respiratorii comune la copii. Cu atentia corespunzatoare la igiena si consultul medicului, nebulizatoarele pot fi un aliat de incredere pentru parinti in mentinerea sanatatii respiratorii a copiilor lor.