Acasă Diverse Una dintre cele mai recomandate carti bune de citit din literatura romana...

Una dintre cele mai recomandate carti bune de citit din literatura romana – Toate panzele sus

Specialistii in blog de carte de la Blog.Printrecarti.ro recomanda aceasta lectura ca fiind una din cele mai captivante si mai frumoase ale literaturii romanesti.

carti bune de citit

Una dintre cele mai recomandate carti bune de citit ale literaturii romane este Toate panzele sus, scrisa de Radu Tudoran. Insasi autorul a calatorit pe mari si fluvii si de acolo a primit toate ideile minunate pe care le-a transpus pe hartie. Autorul a fost cu adevarat fascinat de lumea porturilor, de neprevazutul din caracterul oamenilor, lucruri care sunt prezente in opera sa. Toate panzele sus este o poveste care a marcat si inca marcheaza copilaria multora, ii face sa viseze cu ochii deschisi si care poate fi recitita cu placere la orice varsta.

Carti bune de citit din literatura romana: Toate Panzele Sus, cu o ecranizare minunata

Cartea Toate Panzele Sus prezinta aventurile a doi prieteni spre un teritoriu necunoscut, Tara de foc, pe care doreau sa il cerceteze. Prietenii se numesc Anton Lupan si Pierre Vaillant, care au muncit foarte mult la construirea Drumului de fier la Stambul pentru a strange bani sa cumpere o goeleta cu care sa mearga in expeditie.

Prietenii au devenit proprietarii unei goelete cu doua catarge denumita Speranta. In timp ce Pierra a plecat la Braila cu un transport de marfa, Anton a ramas la Stambul. Speranta nu a ajuns niciodata in port pentru ca a fost atacata de hoti, de pirati, si pentru ca Pierre a fost luat prizonier.

Carti bune de citit | blog de carte | Blog.Printrecarti.ro

blog de carte

Dupa cinci ani, Anton verifica daca a primit vesti de la Pierre, iar cand descopera ca nu, pleaca singur in calatoria planificata cu Ieremia, cel care era neintrecut in trasul cu flinta, cu Gherasim, cel mai destoinic carmaci, cu Ismail, cel mai iscusit bucatar, precum si cu musul Mihu si cainele sau, fara a uita de taciturnul Busuioc Cristea. O ultima calatoare, foarte importanta este Adnana, salvata din mainile unui pirat sangeros care o tinea ostatica, o frumoasa femeie care fura inima capitanului Anton Lupan.

Specialistii in blog de carte de la Blog.Printrecarti.ro recomanda aceasta lectura ca fiind una dintre cele mai captivante si mai frumoase ale literaturii romanesti. Pentru ca echipajul are numeroase peripetii frumoase si deosebite, pentru ca acestia infrunta cu curaj toate obstacolele care le ies in cale, de la furtunile pe mare, pana la pirati si descoperirea unor locuri necunoscute, cititorii se vor simti extraordinar atunci cand vor lectura aceasta minunata poveste despre prietenie si curaj.