Acasă Sanatate Ce trebuie sa stii cand iei in calcul aplicarea unui aparat dentar

Ce trebuie sa stii cand iei in calcul aplicarea unui aparat dentar

In functie de fiecare pacient in parte si de problemele pe care le are, medicul stomatolog va stabili care este cel mai potrivit aparat dentar.

Clinica dentara Elveto Dent

In ultimii ani, aparatele dentare au devenit un must have pentru adultii cool care isi doresc sa aiba un zambet perfect. Pretul unui astfel de tratament este accesibil, inclusiv pentru oamenii care au la dispozitie un buget mediu. Importanta montarii aparatului nu trebuie neglijata, in special de catre cei care au o dantura cu probleme. In ajutorul acestora, din urma, vine si clinica Elveto Dent, care are oferte de aparate dentare ieftine.

Tipuri de aparate dentare

In functie de fiecare pacient in parte si de problemele pe care le are, medicul stomatolog va stabili care este cel mai potrivit aparat dentar. Pe piata exista mai multe variante:

  • aparatul dentar mobil – este recomandat in cazul copiilor putand fi purtat chiar si de catre cei care au dintii de lapte. Avantajul unui astfel de aparat consta in posibilitatea corectarii malformatiilor cauzate de sugerea degetului sau de folosirea prelungita a biberonului /suzetei;

  • aparatul dentar metalic – este cel mai accesibil din punct de vedere al pretului. De asemenea, este foarte rezistent comparativ cu aparatul realizat din ceramica, spre exemplu;

  • aparatul dentar din safir – este unul dintre cele mai cautate modele datorita aspectului. Este practic invizibil, are cel mai bun raport calitate – pret, iar bracketii imita foarte bine culoarea naturala a dintilor;

  • aparatul dentar invizibil – este o inovatie a medicine avand in vedere faptul ca nu are sarme sau bracketi. Acest tip de aparat este prevazut doar cu o gutiera ce poate fi scoasa ori de cate ori pacientul doreste.

Perioada purtarii unui aparat dentar depinde in functie de problemele medicale ale fiecarui pacient in parte, dar si de evolutia pe care medicul de la Elveto-Dent.ro o observa de la o sedinta la alta.

Aparate dentare ieftine | Elveto-Dent.ro

aparate dentare ieftine

Igiena orala si aparatele dentare

Pacientii care poarta aparate trebuie sa acorde o atentie sporita igienei orale. Resturile de mancare raman prinse intre bracketii aparatului, astfel ca periajul trebuie efectuat cat mai corect. In plus, vizitele regulate in cabinetul stomatologic ajuta la prevenirea aparitiei cariilor.

Pentru o curatare cat mai eficienta, pacientii trebuie sa foloseasca pe langa periajul dentar si apa de gura care ajuta la reimprospatarea respiratiei, precum si la eliminarea celor mai mici urme de mancare. De asemenea, ata dentara are rezultate extraordinar de bune si ar trebui inclusa in ritualul zilnic de ingrijire.