Acasă Sanatate Cat timp protejeaza anticorpii organismul de o reinfectare cu COVID-19?

Cat timp protejeaza anticorpii organismul de o reinfectare cu COVID-19?

Cercetatorii spun ca peste 90% dintre pacientii cu COVID-19 au anticorpi timp de aproximativ 5 luni.

COVID-19

Cercetatorii spun ca peste 90% dintre pacientii cu COVID-19 au anticorpi timp de aproximativ 5 luni.

De asemenea, toate studiile confirma si ele aceasta imunitate de lunga durata a anticorpilor.

Aceasta analiza pe scara larga a testat peste 30.000 de persoane si a constatat ca majoritatea celor care au avut virusul si au prezentat o forma usoara pana la moderata sunt imuni pentru o durata de pana la 5 luni.

Desi initial au aparut unele rapoarte care spuneau ca anticorpii impotriva acestui virus dispar rapid, s-a constatat exact opusul – ca mai mult de 90% dintre persoanele care au fost usor bolnave sau moderat produc un raspuns de anticorpi suficient de puternic pentru a neutraliza virusul si raspunsul este mentinut timp de multe luni.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta spun ca studiul lor nu este o dovada clara ca acesti anticorpi protejeaza impotriva reinfectiei. Dar, spun ei, este, de asemenea, putin probabil sa nu ofere protectie. Sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra acest lucru cu certitudine.

Anticorpii de la barbatii mai in varsta pot fi cei mai de ajutor

Acesti anticorpi au potentialul de a proteja oamenii de cazurile severe de COVID-19, in timp ce anticorpii unor persoane pot fi mai puternici si mai utili decat altii.

Un nou studiu de la Departamentul de Microbiologie Moleculara si Imunologie al Scolii Johns Hopkins Bloomberg din Baltimore – a testat capacitatea plasmei sanguine bogate in anticorpi de a inactiva noul coronavirus in celulele care contin virusul.

Cercetatorii au folosit teste disponibile pe scara larga pentru a determina nivelul de anticorpi la 126 de adulti care s-au vindecat de COVID-19 confirmat de laborator usor sau moderat. Au vrut sa vada care donatori au furnizat cei mai puternici anticorpi.

Echipa a constatat ca un raspuns puternic la anticorpi a venit de la barbatii mai in varsta care au fost spitalizati.