Acasă Diverse Care este diferenta intre plita electrica si plita cu inductie?

Care este diferenta intre plita electrica si plita cu inductie?

Un aparat electric incalzeste vasele prin incalzirea panoului in sine, datorita elementului de incalzire incorporat

plita electrica

Multi oameni se confrunta adesea cu urmatoarea dilema: plita electrica sau cu inductie? Designul elegant si functionalitatea excelenta a tehnologiei moderne fac viata oamenilor fericita si mult mai usoara insa, care este, de fapt, cea mai buna optiune? Diferenta dintre plita cu inductie si cea electrica este semnificativa – atat in ​​aspect, cat si in principiu de functionare.

Pentru ca alegerea sa fie mai usoara, cei interesati pot arunca o privire mai atenta asupra diferentelor, dezavantajelor si avantajelor celor 2 tipuri de echipamente, precum si compararea performantei acestora in conformitate cu urmatoarele criterii: principiul de functionare, viteza de incalzire, eficienta energetica in ceea ce priveste consumul de energie, securitate etc.

  • Principiul de functionare

Un aparat electric incalzeste vasele prin incalzirea panoului in sine, datorita elementului de incalzire incorporat.

Plita cu inductie ramane intotdeauna rece in timpul functionarii, in timp ce mancarea se incalzeste si gateste foarte repede. Bobina, care se afla sub partea superioara a panoului, datorita principiului inductiei electromagnetice, activeaza curentii magnetici din vase.

  • Viteza de gatit

Nu toate gospodinele vor sa-si petreaca tot timpul liber in bucatarie, iar unele pur si simplu nu au ocazia.

Prin urmare, va dura 4-5 minute pentru ca plita electrica sa se incalzeasca si 10-12 minute pentru ca apa sa fiarba in vas. O astfel de plita nu numai ca se incalzeste foarte greu, ci si incalzeste alimentele inegal, ceea ce poate provoca arsuri.

Panoul electromagnetic va avea nevoie de doar 1 minut pentru a incalzi si 2-3 minute pentru a fierbe apa. Curentii electromagnetici afecteaza in mod direct alimentele, asa ca le gatesc mult mai repede.

  • Economie

Raspunsul la aceasta intrebare este clar si usor de inteles. Ambele versiuni ale tehnicii de gatit sunt alimentate de la retea, dar inductia consuma de 1,5 ori mai putina energie decat electricitatea. Prin urmare, daca cerinta pentru economie este o prioritate, alegerea este evidenta – plita cu inductie este mai buna decat cea electrica.

  • Securitate

Deoarece la plita electrica arzatoarele sunt incalzite la un nivel ridicat si racite destul de greu (aproximativ 15 minute), riscul de arsuri accidentale la atingere creste.

La plita cu inductie, arzatoarele se racesc rapid (va dura doar cateva minute), iar rata de incalzire este scazuta. Astfel, arsurile accidentale sunt reduse.