Din nefericire, nicio persoana nu este scutita de afectiuni dentare, asa ca acestea vor aparea, mai devreme sau mai tarziu, la toata lumea. In momentul in care isi fac aparitia aceste probleme, este recomandat ca persoanele in cauza sa nu amane vizita la stomatolog. In cabinet stomatolog Sector 3 fiecare pacient este tratat cu atentie si promptitudine si beneficiaza de servicii personalizate. Specialistii de la cabinetstomatolog.ro prezinta cele mai comune probleme ale cavitatii bucale.
Stomatologie Nicolae Grigorescu – afectiuni dentare des intalnite
Mucoasa orala a oamenilor este colonizata de o flora microbiana naturala. Microorganismele se unesc pentru a forma un biofilm dens, care acopera dintii. Biofilmul contine intotdeauna germeni potential patogeni, al caror metabolism poate deteriora dintii. Bacteriile, cum ar fi Streptococcus mutans patogen, folosesc zahar si elibereaza acid care afecteaza substanta minerala a dintilor.
Periajul regulat reduce densitatea placii. In plus, saliva are o functie de protectie importanta impotriva activitatii bacteriene. Mineralele continute de aceasta pot contracara atacul microorganismelor acidifiante. Medicii de la clinica de stomatologie Nicolae Grigorescu explica pacientilor cum trebuie sa isi ingrijeasca dintii astfel incat acestia sa se mentina sanatosi cat mai mult timp.
Aparitia cariilor dentare
Perturbarea echilibrului microbiologic din cavitatea bucala este adesea produsa de consumul crescut de alimente si bauturi cu un continut ridicat de zahar. Glucoza faciliteaza cresterea numarului de bacterii si duce la cresterea productiei de acid si la pierderea de minerale a dintilor. Initial, rezultatul este o deteriorare superficiala a smaltului.
Daca nu au loc tratamente reparatorii, bacteriile continua sa patrunda si sa atace dentina. Lasata netratata, leziunea se extinde pana cand ajunge, in sfarsit, la nervul dintelui, intr-un stadiu avansat al afectiunii. Pe masura ce boala progreseaza, caria isi face simtita prezenta in mod vizibil sau prin dureri de dinti. Pe langa consumul crescut de zahar, un pH scazut in cavitatea bucala poate genera carii.
Boli inflamatorii ale parodontiului
Printre bolile inflamatorii care afecteaza sanatatea dintilor se numara gingivita si parodontoza.
Gingivita este o inflamatie, in mare parte bacteriana, a gingiei. Daca agentii patogeni ajung la parodontiu si, in cazurile mai grave, la maxilare, medicul vorbeste despre parodontita. In schimb, o boala parodontala este mentionata atunci cand gingiile se retrag fara o reactie inflamatorie.
Cabinet stomatolog Sector 3 | stomatologie Nicolae Grigorescu | cabinetstomatolog.ro
La trecerea vizibila la dinte, gingia nu este complet lipita si formeaza un sant de aproximativ 2 milimetri adancime. Daca o igiena orala insuficienta determina acumularea placii pe dinti si placa intra in contact cu saliva, exista riscul ca bacteriile sa se raspandeasca in gingie. Raspunsul imun al organismului la agentii patogeni invadatori duce la inflamatie.